“Od zrna do kruha” v oddelku otrok od 3 do 5 let Avtor: Sanja Raščan · 6. 5. 2024 CILJI:· Otrok se seznani in spoznava proces »Od zrna do kruha«;· Otrok odkriva, spoznava in primerja živo in neživo naravo;· Otrok razvija predstavo o tem, kdaj se je kaj zgodilo in o zaporedju dogodkov;· Otrok se navaja na pravilno in odgovorno ravnanje s kruhom in si skozi dejavnosti pridobiva spoznanje, da je kruh hrana in si na ta način pridobiva navade zdravega, raznolikega prehranjevanja;· Se seznani z vrstami žita, postopkom sejanja, pogoji za rast in življenje, opisuje in spoznava spremembe;· Se seznani z različnimi vrstami moke, kruha in različne postopke izdelave izdelkov iz moke;· Se seznanja s poklicem pek in drugimi družbenimi funkcijami, delovnim okoljem;· Otrok spoznava delovni proces in razvija primeren odnos do dela in organizacijske sposobnosti.· Otrok se seznani in spoznava proces »Od zrna do kruha«;· Otrok odkriva, spoznava in primerja živo in neživo naravo;· Otrok razvija predstavo o tem, kdaj se je kaj zgodilo in o zaporedju dogodkov;· Otrok se navaja na pravilno in odgovorno ravnanje s kruhom in si skozi dejavnosti pridobiva spoznanje, da je kruh hrana in si na ta način pridobiva navade zdravega, raznolikega prehranjevanja;· Se seznani z vrstami žita, postopkom sejanja, pogoji za rast in življenje, opisuje in spoznava spremembe;· Se seznani z različnimi vrstami moke, kruha in različne postopke izdelave izdelkov iz moke;· Se seznanja s poklicem pek in drugimi družbenimi funkcijami, delovnim okoljem;· Otrok spoznava delovni proces in razvija primeren odnos do dela in organizacijske sposobnosti. Foto: Sanja Raščan (Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)